Warning: file_get_contents(http://freegeoip.net/json/54.234.228.78) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/plovdivlit/public_html/werk.php on line 8
ИЛУЗИЈА — Olivera Docevska PlovdivLit

Olivera Docevska in PlovdivLit

 

ИЛУЗИЈА  5.00 / 5

Се појавив од темнината , како зрак светлина,

за да ти ги вратам илузиите и соништата.

Рече Темнината и обзема се

во своето ништавило и Лажен сјај.

Никој не ја препозна.

Ден по ден, час по час, минута по секунда,

луда, студена,

Го затвори очите, ги прекри со

копрена, за да не се види светлината од

милозвучните зборови.

Како чума , ги разјаде,

оние малку детски соништа и илузии,

кои останаа.

Зеде се, релативно е она малку кое остана.

Наивните верувања и очекувања.

Јас сум овде да да го променам Вашиот свет, Таа рече.

Потопи, уништи, со виор однеси,одвеа.

Таа нареди!

Човечка топлина, во време на колера,

можна е по точно половина век, неколку месеци,

и денови без часови.

Злото, помало или поголемо, сепак е Зло.

Не верувај и на Темнината , не сакај ја како Светлина, кога доаѓа.

 

Rate the work