Gergana Zlatkova

Poetry

Пулсът на прахта

5.00(2 votes)

Poetry

Измир

5.00(1 votes)

Essay

ОРФЕЙ И СВЕТЛИНАТА

5.00(1 votes)

Poetry

Гетсиманската градина

4.82(34 votes)

Poetry

Стената на плача

4.78(27 votes)

More

Мю Пи

Be first to rate
радата си на седем сплитъка трябва да е навършил поне седемдесет. - ... Херменевтила се добива в пещерите в най-източния дял на нашата планета - Мю Пи. Основата му е изцяло е минерална, поради което херменевтиловите скали са белезникави и полупрозрачни, а след обработка на отделните огромни късове и по-дребни плочи, може да бъде затъмнен или да стане изцяло прозрачен, за да бъде използван… Къде?

- За изработването на прозорци и за стените на сгради като нашето училище.

        - Точно така. Браво! Името му произлиза от името на прозрачния минерал, в основата на херменевтиловите скали, покриващи подобно на облицовка слоевете на други скални видове. Сега ще спелувам: Х- Е- Р- М- Е- Н- Е- В- Т - минералът на познанието. В часа по химия г-н Чейс ще ви запознае по- подробно с физичните и химичните свойства на трите вида херменевтил, не само на минералния, който изучаваме сега, в часа по мюпиграфия. Всъщност, знаете че херменевтила се добива и претърпява първите си преработки по изчистване в мините на кхортите, от които представители в тази стая сме аз и няколко от вашите съученици. Поради което ви предлагам в края на седмицата да участвате в екскурзията до пещерите на кхортите, където се добива херменевтил. Ще дойдат и другите  класове с техните учители. Ще се настаним в най-близкия до пещерите град – Кхортланд, а след пещерите ще посетим един от големите увеселителни паркове на област Мюпивилийст. Там ще можете да опитате от местния традиционен карамелен сладолед. За тези, които желаят да се запишат, срокът е до вдругиден. Нека да заповядат в канцеларията на директора и да оставят на единия от двамата секретари, най-добре на госпожа Летърс, две от имената си, класа и номера, с които са вписани в дневника от текущата година. Екскурзията е изцяло за сметка на училището. Защото е годишна традиционна екскурзия. До Кхортланд ще пътуваме със скоростен влак, тъй като сме много и няма как да наемем няколко местни флайборда. А самолети до там не се допускат. Нито частни летящи чинии или въздушни скутери. Допълнителна информация можете да получите от г-жа Летърс. Свободни сте! Приятен ден! Мейлиийн, ела тук, ако обичаш!

         Пространството около бюрото се изпълни с меко златисто сияние. Мейлиийн беше представителка от рода на слънчевите катерици, които също обитаваха от векове Седемцветния пръстен. Костюмът ѝ се състоеше от ученически розов, дамски жакет и светлосини панталони.

- Мейлиийн, има ли някакви новини относно новопристигналите от трансгалактическите пътешествия в Сънтаун?

- Да. Баща ми вчера каза да Ви предам, че Хенри Репайрърс от Ню Планет желае да се свърже по скай комп системата с Вас и с г-н Грийн Грийнфокс, за да обсъдите новите статии към енциклопедията за нашата галактика. Не е успял да се свърже с чичо ми, който е съсед на Грийнфок

The PlovdivLit site is a creative product of "Plovdiv LIK" foundation and it`s object of copyright.
Use of hyperlinks to the site, editions, sections and specific texts in PlovdivLit is free.

© PlovdivLit 2024