Radi Radev

Poetry

Камий Сен Санс

5.00(2 votes)

Short Story

Мамульовския кмет в акция

5.00(1 votes)

Poetry

ДЖОРДЖО ДЕ КИРИКО

5.00(1 votes)

Short Story

Пир с парите на евреите

5.00(1 votes)

Short Story

Алцхаймер

4.84(50 votes)

Poetry

Видях те в гръб...

4.00(1 votes)

More

Инспектор Топузов - таен агент

5.00   (1 votes)
ай е от друго естество. Искам да съм наясно с всички изяви на кандидат зетя, дори с тези, които още не са се случили. Мисля, че точно това е във вашата сфера.

- Имате късмет, че се обръщате към нас – потвърдих аз. – Засега сме единствени в галактиката с подобно амплоа. Нуждаем се само от името, ЕГН, адреса, професията, хобито, имейла, образованието и банковата сметка на кандидата. Всичко останало е наша грижа.

- Аха, аха! – погледна ме изучаващо женището. – Значи всичко останало... Та се мъча да се сетя какво е останало.

- Разбира се, разбира се. По принцип, има се предвид връзките му с Алкайда и ЦРУ, Акашовите записки, Евентуални контакти с Всевишния, цикъла на принцесата на Монако, командировките на съседа от долния етаж, любовните писма от петата съпруга на шейха на Бахрейн и пр. Всичко това е особено важно при реализацията на една интегрална характеристика на заподозряното лице.

- Окей, значи считайте се ангажиран със случая и желая да получавам информацията ежедневно. Предполагам, че предпочитате сумите да бъдат привеждани директно в банковата Ви сметка, съобразно тарифата. Засега ето Ви предплатата, но тъй като в момента не разполагам с долари, бих Ви предложила китайски юани.

- Това е без значение – успокоих я аз. – Понастоящем се въздържам само от валута с образа на вожда Ким Чен Ун и таварищ Лукашенко.

Дамата подхвърли една пачка банкноти с някакви йероглифи на масата и веднага запремята кълки към изхода. За моя велика радост, креслото  Луи ХV-ти не се разпадна. С този акт, договорът влезе в сила и започна същинската част. Много обичам да медитирам при наличието на нова пачка банкноти и бутилка отлежало Джони Уокър. Казах на Муржо, че днес кокалът няма да е съвсем оглозган и той излая разбиращо. Апропо, разследването само по себе си, даде противоречиви резултати. Обектът бе засечен на няколко места из астрала и из местните бардаци, но докладът на Муржо не съдържаше съществени недоразумения. По принцип, изявите му се ограничаваха в сферата на умерен идиотизъм, което предвид настоящата с

The PlovdivLit site is a creative product of "Plovdiv LIK" foundation and it`s object of copyright.
Use of hyperlinks to the site, editions, sections and specific texts in PlovdivLit is free.

© PlovdivLit 2024