▓∫○╞└ ˚˛ ┐▒⌐⌡‡‡‡‡⌠•΅

(Разговор с прапрапрапрапрадядо) [1]

4.75   (24 гласа)

Днес имах интересен телепатичен разговор с холограмата на прапрапрапрапрадядо ми. Странно нещо са тези холограми, напомнят ми за близкото минало с размазаната си графика. Та той ми разправя как едно време хората не живеели в мегаполисите като нас днес, а живеели на по-малки общества, на места, които наричали „село“. На всичкото отгоре, заедно с хората, в тези села живеели и различни зверове, от които хората изстисквали течности, пиели ги и правели от тях различни хранителни продукти - гадост! Налагало им се да стават рано всеки ден и да хранят тези зверове, а после ги пускали да се разкарват свободно, без да се страхуват от тях.

 

За да получели нещо едно време, трябвало да дадат друго нещо. Един вид размяна. Ако нямали какво да дадат, разправя прапрапрапрапрадядо ми, те РАБОТЕЛИ! И никой не ги съдел, никой не ги наказвал за това, представяш ли си! Днес, ако някой почне да работи, ехе... жална му програмна платка. Казва даже, че се размножавали с физически контакт. И това ставало където им падне. Даже тогава видовете били разделени на мъжки и женски. Тук за малко да ми блокира системата, когато ми каза, че мъжките имали косми по тялото, а женските не използвали ъпгрейдващи процедури.

 

В „село”, почти всички сами създавали храната си, която не била на прах. Доматът, видиш ли, имал сферична форма и бил червен на цвят. Даже спомена, че е бил сочен - като го захапел човек, от него излизала течност, но на това вече ми е трудно да повярвам. Доматите са си бяла прахообразна хранителна добавка със сериен номер Ю507426, всеки го знае това. Да, лесно се бърка с месото, което също е бяха прахообразна хранителна добавка, но номерът е съвсем различен -Ю507462. А и ако е качествено, няма да е чисто бяло, а ще има леко розов цвят.

 

Главите на хората едно време също били странни. Те често се извивали и гледали нагоре към светлоизточника, не били наведени. Като попитах пра-пра-пра-пра-прадядо си как са съществували така, как са общували, как са се разбирали, той ми каза, че тогава не е имало интернет мрежа и хората не гледали в екраните си като сега. Били говорели на глас и се гледали очи в очи. Питах го и как са прехвърляли данните си на холограмния модул след като се изтощи биологичният им компютър, но ще ти разкажа друг път, че ми предстои процедура по отделяне на телесни течности.

 

[1] Оригиналът на този текст, както и заглавието, е на сложен език, състоящ се от чертички и точици, всяка от които съдържа информацията за буква, дума или израз. Научни работници от БАН работиха двадесет и пет години върху превода, за да го виждаме в този му вариант. От космоса е засечено и продължението на съобщението. То ще бъде достъпно възможно най-скоро.

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2024