Стойчо Тодоров

Разказ

Истинска история

5.00(2 гласа)

Разказ

Телефонни бъркотии

5.00(3 гласа)

Разказ

Ало!... Грешка моля!

5.00(3 гласа)

Разказ

Трябва да има Бог!

4.95(330 гласа)

Разказ

ПОСЛЕДНАТА ДЪСКА НА КОРАБА

4.92(887 гласа)

Разказ

ЗИМНИ ЗАЛЕЗИ

4.92(13 гласа)

Виж още

КОЛЯ

Една съвсем истинска стара история, за моя малък приятел

4.78   (32 гласа)
. Някой ден като се върна от работа, нея няма да я има.Тя е като пеперуда.Вятърничава е! Не се застоява на един цвят. Никои не знае, кога и какво ще хрумне на красивата и глупава главичка.Тя самата не знае

-. Такива като теб, жените никога не ги изоставят.Но мен ме напусна,Знаех че все някога тя щеше да ме напусне , защото, защото, аз просто не я заслужавам. Винаги съм знаел,че не я заслужавам. Тя също знаеше това.Твърде красива беше за мен!..Аз не съм хубав! Знам,че не съм хубав! Виж ме!... Мислиш ли,че такова красиво момиче, може да се влюби в мен?!..Защо се съгласи да се ожени за мен,а?!...Не знам!....- Коля млъкна, подсмръкна, избърса с ръкавица нослето си,замисли се и тихо добави: - А ти!…А,.ти си добър човек!... - после замълча, изкашля се глухо отново почеса нослето си с ръкавицата, погледна към Мартин и с надежда смутено попита:

-Все пак още не сме разведени!...Може би ще размисли и ще се върне,а?...Ако се върне при мен, аз ще и простя...Как мислиш? Ще се върне ли при мен някога?

Мартин погледна изненадано Коля, Усмихна се леко ,постави огромната си ръка на главата му и го погали по калпака. После,погледна към небето, смукна за последен път от цигарата си и я захвърли в снега. Изправи се, притръпна от неусетно нахлуващия студ и кратко изрече:

-Да тръгваме!...Започва да се застудява. Температурата пада. Време е да се прибираме

Коля кротко се подчини и тръгна след гиганта.

След тях, следите се завърнаха към малкия град.

<<<12131415

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2021