Стойчо Тодоров

Разказ

ЗИМНИ ЗАЛЕЗИ

5.00(1 гласа)

Разказ

За три връзки риба

5.00(1 гласа)

Разказ

Трябва да има Бог!

4.96(321 гласа)

Разказ

ПЕЧЕЛИВШИЯТ ФИШ

4.93(189 гласа)

Разказ

ПОСЛЕДНАТА ДЪСКА НА КОРАБА

4.92(883 гласа)

Разказ

НАРИЧАХА ТЕ КАСТОР

4.92(355 гласа)

Виж още

ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ НЕГОДНИКА

4.91   (11 гласа)
гадни имена,  накара го да си признае,че той е откраднал от учителката къщата и Тигана си призна, защото беше готов да признае всичко,за да остане жив и защото беше сигурен,че ако не е послушен, този мъж на часа ше го застреля. Мъжът  пак го риташе  като през това време гневно крещеше и го обиждаше, и накрая зареди пистолета: В този миг  Тигана  разбра,че с него е свършено.Усети,че това е краят. Остър спазъм до  болка  дълго  разбърка червата му и кой знае защо,  веднага го облекчи. Мъжът стреля!..В този миг Тавата загуби съзнание.

 Когато се съвзе,  охраната се суетеше около него. Един го заливаше с вода,  друг му шибаше  шамари по бузите, а на страни от пътеката в тревата на градинката лежеше мъртъв морякът, който бе стрелял в главата му. Неговите момчета  го бяха застреляли. Чули как  шефът им пищи като жена, веднага дотичали   и като видели наведеният  над шефа си мъж, с пистолет в ръка, всички стреляли в него.Когато Тигана  се изправи,се оказа,че се бе напикал от страх, а от гащите му се разнасяше същата тази воня, която се носеше от  панталоните на Мигача: този когото Тигана  застреля и изхвърли  в  езерото преди години.Кой знае защо точно в този стресов  миг, Тигана се  досети, че тогава  вонята, не е идвала от блатото,а от панталоните на Мигача..

 Когато един от охраната вдигна от земята пистолета на мъжа, който се търкаляше на плочките, се  оказа  ,че пистолета с който стрелял, не е истински, а  съвсем безобидна  играчка пищовче, която много прилича на истински пистолет и само пука с капси.Това разгневи още повече  Тигана. Почувства се съвсем унизен. Грабна пистолета на един от охраната си и изстреля всички куршуми в тялото на мъртвия моряк. После предупреди охраната,че кажат ли на някого за това,че се е изпуснал от страх, ще намери този, който  го е издал и   ще го ликвидира.  Знаеше,че от този момент ,авторитета му в града е свършено.Всички щяха да научат,че е един обикновен пъзлъо. Никой повече няма да се страхува от него. Независимо от предупреждението, всички в града научиха за неговия резил. Даже му измислиха,  друг, много позорящ  прякор.Това го накара да бъде още по- жесток. Наплаши всички! Никой, не смееше да го нарича с новия прякор. Разпита охраната, но всеки от тях твърдеше и се кълнеше в най- скъпото си,че не е той този, който го е издал. Не смееше да ги уволни,защото те вече освободени от неговото влияние ,съвсем подробно ще разгласят, какво се е случило в този ден.

<<<91011121314>>>

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2020