Стойчо Тодоров

Разказ

Трябва да има Бог!

4.96(318 гласа)

Разказ

ПЕЧЕЛИВШИЯТ ФИШ

4.93(188 гласа)

Разказ

ПОСЛЕДНАТА ДЪСКА НА КОРАБА

4.92(882 гласа)

Разказ

НАРИЧАХА ТЕ КАСТОР

4.92(354 гласа)

Разказ

РИБАРСКА ИСТОРИЯ

4.89(75 гласа)

Разказ

Прогонването на Адам и Ева от рая

4.84(19 гласа)

Виж още

ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ НЕГОДНИКА

4.90   (10 гласа)
tyle="margin-top:0in;margin-right:-7.1pt;margin-bottom: 0in;margin-left:0in;margin-bottom:.0001pt;text-indent:27.75pt;line-height:normal; mso-list:l1 level1 lfo2;border:none;mso-padding-alt:31.0pt 31.0pt 31.0pt 31.0pt; mso-border-shadow:yes">-   Да от нея я купих? Много средства ми коства, докато  стане моя...- отвърна му Тигана с едва скрит гняв.

 

                        Архитекта   вероятно от оскъдните сведения по медиите,, знаеше как  Тигана се е сдобил с тази къща, защото го погледна подозрително и продължи:

-Стените са здрави- - Вероятно някога са имали копринени тапети,които с времето са се износили и  се е  наложило да се свалят и стените да се боядисат.Препоръчвам ти,  да възстановим копринени тапети. Пода е с  паркет: равен, хуба,; здрав и съвсем запазен паркет,които също ще се нуждае само от почистване. Мебелите са  старинен виенски модел. Столовете, диваните и масите са съвсем съхранени.Ще се наложи само да се почистят от стария лак и да се тапицират. Сега продават тапицерии в стил ретро. Същото се отнася и за тапетите. Ще се наложи смяна на някой от медните листи по покрива: жалко,че тъй като  повечето от тях вече имат естествена зелена патина и  новите листи,които ще се наложи да поставим, ще изглеждат като кръпки, но и за това има лесно. Ще се наложи   ремонт на още някой детайли,  които ще се появят  по време на работата.Но те съветвам; ако се вслушаш в това ,което ти казвам, разбира се:- Не променяй нищо  от  стила на стария интериор. Не се опитвай да съсипеш душата , което някога са вложили старите майстори в строителството  на   тази къща. Решението, разбира се е само твое, но искам да знаеш,че  направим ли промяна в съвременен стил,както ти искаш, ще стане: „Цапано дупе с тиква!“ – каза архитекта. Ще нарушим  , солидността , спокойствието и хармонията  царящи  повече от столетие в този дом.  Двата различни  стила вечно  ще живеят в скандали, като съвременото ще наделява с  цветната си, арогантната и   крещяща   ( простащина

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2020