Михайло Свидерски

Поезия

Јазикот

5.00(1 гласа)

Поезия

Потоп

5.00(1 гласа)

Виж още

Седмица

5.00   (1 гласа)

Понеделник

Јин и Јанг, создадени со исто движење

постојано невидливо го држат 

балансот на светот

 

Вторник

Племенските богови помагаат

гладните во Африка

секој ден ја одлагаат смртта за утре

со голема медиумска покриеност

 

Среда

Буда разбуден спие и размислува како да

избегаме од кругот на страдањата

а ние страдаме секој ден, без престан

и никако да му побегнеме на стравот.

 

Четврток

Вишну  го одржува светот

Шива го разурнува играјќи

ние умираме радувајќи се.

 

Петок

Села Алаху алејхи ве селам

од Алжир до Иран

заради нафтата изгоре светот

 

Сабота

Адонај, Елохејну, Шабат е.

Каин секој ден го убива брата си

Авела, од Витлеем до Ерусалим.

 

Недела

Истриј го од нас жигот

на Антихристот

Христе!

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2024