В търсене на доброто и красивото в живота

4.71   (77 гласа)
те приключения на Бин и Бен” /2003 г./. Новият роман в две части не е само новаторски и успешен. Той ни дава проекцията на един модерен светоглед, еднакво интересен и важен за всички възрасти. Приказно-романтичният му сюжет ни пренася в примамлив и забавен свят, изпълнен с много приключения, изненади и афери на главните герои. Освен това в този невероятен и непредсказуем космос писателят ни увлича с талантливото си и леко за четене перо, свеж хумор и оригинален изказ на словото.

Тайната за високата художественост на прозата на Емил Калъчев се крие в силата на гражданската му съвест, в страстта към правдолюбие и хуманизъм. Пластичната живост на персонажите, които изгражда белетристът, ни карат да съпреживяваме морално-естетически богатия му литературен свят.

Получил литературното си кръщение сред миньорите и строителите на Родопа планина, Емил Калъчев в цялото си творчество остава верен на нравствените послания, лъхащи от първите му книги. Неговите герои продължават да отправят ясен порив към красивото и доброто в живота. Затова и художествените постижения на Калъчев са една добра равносметка на изминатия творчески път и сигурен ориентир към нови литературни търсения и успехи.

Сайтът PlovdivLit е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК” и е обект на авторско право.
Поставянето на хипервръзки към сайта, към издания, рубрики и конкретни текстове в PlovdivLit е свободно.

© PlovdivLit 2022